011 39 82 70 Stuur ons een mail
   
WelkomTherapieŽnWie zijn weFoto'sContact
 

Psychologie > Werkwijze

Wanneer je met een hulpvraag of een bezorgdheid zit, kan je een aanmelding doen via het algemene nummer van Het Centrum (011 39 82 70) of via het contactformulier op de website. Schets kort de reden van de aanmelding en we maken zo snel mogelijk een afspraak voor een intakegesprek.

Tijdens dit eerste verkennend gesprek gaan we op zoek naar de precieze hulpvraag of zorgen van het kind of gezin. Er wordt informatie verzameld over het kind en zijn/haar ruimere omgeving. Indien er verslagen beschikbaar zijn uit voorgaande onderzoeken of begeleidingen kan u deze meebrengen.
Na dit eerste gesprek wordt een behandelplan opgesteld. Dit kan bestaan uit psychodiagnostisch onderzoek, psychologische begeleiding voor het kind of ouderbegeleiding. Een combinatie van voorgaande is ook mogelijk. In een vervolggesprek bespreken we dit behandelplan en de doelstellingen van de begeleiding.

We spreken de duur en de frequentie van de begeleiding af.
De duur van de therapie is afhankelijk van de aard van de problemen en verschilt van individu tot individu. De begeleiding wordt op regelmatige basis geëvalueerd en waar nodig bijgestuurd.