011 39 82 70 Stuur ons een mail
   
WelkomTherapieŽnWie zijn weFoto'sContact

 

 

Logopedie > Taalstoornissen

Brabbelen, eerste woordjes zeggen, met korte zinnetjes spreken... kinderen lijken het haast vanzelf te leren. Maar bij sommige kinderen verloopt de taalontwikkeling vertraagd of afwijkend. Het kind begrijpt de taal niet goed, kent nog maar weinig woordjes, leeftijdsgenootjes maken toch al langere zinnen of het kind verbuigt woorden verkeerd ('gehelpt' i.p.v. 'geholpen' of 'schippen' i.p.v. 'schepen').

Door middel van een onderzoek zal de logopedist de taalontwikkeling van jouw kind vergelijken met leeftijdsgenootjes. In dat onderzoek proberen we zicht te krijgen op de taalinhoud (begrijpen van taal - woordenschat), de taalvorm (verbuiging van woorden – zinsbouw) en taalgebruik (gesprekjes voeren). In een oudergesprek worden de resultaten besproken en indien nodig adviseren we om logopedische begeleiding op te starten.

Omdat elk kind anders is bestaat er geen 'standaardpakket' voor de begeleiding. In de therapie wordt afhankelijk van het probleem aan taalinhoud, taalvorm en/of taalgebruik gewerkt.