011 39 82 70 Stuur ons een mail
   
WelkomTherapieŽnWie zijn weFoto'sContact
 

DIEET- EN VOEDINGSADVIES > Algemeen

Tijdens een eerste consultatie wordt het patiëntendossier aangevuld met uw persoonlijke gegevens. Verder zullen we samen uw huidig eetpatroon overlopen en bespreken we uw verwachtingen en doelstellingen. Ook zal uw lichaam worden opgemeten. Omdat dit consult de start is van een goede samenwerking, duurt deze eerste kennismaking 60 minuten.

Op basis van het eerste consult stelt de diëtiste een persoonlijk advies op, dat besproken wordt tijdens een tweede consultatie. Er zal een eetdagboek of voedingsschema aangemaakt worden dat aan elke patiënt persoonlijk wordt aangepast. Hiermee kan de diëtiste gemakkelijk uw eetpatroon opvolgen. Dit consult duurt 40 tot 45 minuten.

Verdere opvolgconsultaties dienen om de evolutie te bespreken, tips te geven en vragen te beantwoorden. De onderwerpen die hier besproken worden zijn erg uiteenlopend en worden door u persoonlijk aangegeven. Op basis van uw vraag, zal de consultatie rond dat thema worden opgebouwd. Deze consultaties zullen 30 minuten in beslag nemen.

Terugbetaling

Dieetadvies wordt door het RIZIV enkel terugbetaald voor patiënten in het zorgtraject Diabetes Mellitus Type II (DMII) en Chronische nierinsufficiëntie (CNI) of voor patiënten met een diabetespas. Hieronder een kort overzicht:

Consult Aantal met terugbetaling Tarief
Diabetespas-30 minuten 2 19,5 €
Zorgtraject DMII – 30 minuten 2 19,5 €
Zorgtraject CNI – 30 minuten 2-4 (afhankelijk van graad) 19,5 €

* terugbetaling is enkel mogelijk op verwijzing van uw huisarts

Sommige mutualiteiten geven ook één keer per jaar een terugbetaling voor dieetadvies bij een erkend diëtiste:

  • Christelijke Mutualiteit: 40 €/jaar (voorwaarde: min. 4 sessies)
  • Liberale Mutualiteit: 60 €/jaar (voorwaarde: min. 6 sessies)
  • Vlaams en neutraal ziekenfonds: 60€/jaar

Voor meer informatie kan u terecht bij uw ziekenfonds of de diëtiste van praktijk het Centrum.